Ciorbe/supe

Gulas la ceaun cu vita

Calim legumele taiate bucati in putin ulei si ceapa. Punem la fiert intr-un litru de apa fasolea uscata inmuiata in prealabil daca folosim fasole din conserva o adaugam abia la sfarsit. Adaugam slanina si carnea. Cand carnea incepe sa se inmoaie adaugam legumele. Presaram cu sare si piper dupa gust si fierbem in continuare pana cand ingredientele devin moi. Scoatem carnea, o dezosam, o taiem cubulete si o punem inapoi in oala. Servim cu sos de usturoi si frunze de patrunjel. Se poate prepara si in ceaun.Se serveste cald

Gulasul este o mancare traditionala ungureasca, adoptata cu mare succes in Ardeal. In mod traditional se foloseste atat carne de porc, dar si de vita si pui.

Gulas la ceaun cu vita

Ingrediente

  • 250 g spate de vita, 200 g slanina, 300 g varza, 300 g legume asortate, 1 ceapa, jumatate de telina, 1 cutie fasole uscata cu chilli sau 200 g fasole uscata mixta, 1 rosie, 1 ciolan mai mic, 50 ml ulei, 1 catel usturoi, Sare, piper, frunze de patrunjel,

Mod de preparare

  • Gulasul este o mancare traditionala ungureasca, adoptata cu mare succes in Ardeal. In mod traditional se foloseste atat carne de porc, dar si de vita si pui.

Share