Deserturi

Guguluf cu mure si iaurt

Amesteci faina cu praful de copt si cu sarea.Speli murele bine si le lasi la scurs.Untul moale la temperatura camerei il mixezi cu zaharul macinat pana devine cremos. Adaugi ouale pe rand si mixezi bine (cel putin un minut) dupa fiecare adaugare.Peste crema de unt si de oua, pui alternativ din ingredientele uscate si din iaurt. Mixezi usor, pana cand compozitia e omogena. La final, adaugi esenta de vanilie si zeama de lamaie si omogenizezi.Incorporezi usor si murele cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus.Preincalzesti cuptorul la foc mediu (180 de grade C) si tapetezi cu unt si faina o tava de guguluf sau una de chec mai mare. Torni compozitia in tava si o nivelezi. Introduci checul in cuptorul incins si il coci timp de aproximativ 50-55 de minute, pana cand este bine rumenit si trece testul cu scobitoarea. Il lasi la racit in tava, timp de 10-15 minute, apoi il rastorni pe un gratar. Il poti servi alaturi de un pahar cu lapte.

Ca la bucatarasi acasaMai jos regasiti un chec delicios cu mure, pe care eu l-am copt in forma de guguluf.

Guguluf cu mure si iaurt

Ingrediente

  • 300 g faina 2 lingurite praf de copt un praf de sare 150 g zahar 150 g unt 3 oua mari 150 g iaurt 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita esenta de vanilie 300 g mure

Mod de preparare

  • Ca la bucatarasi acasaMai jos regasiti un chec delicios cu mure, pe care eu l-am copt in forma de guguluf.

Share