Retete de prajituri

Guguluf cu frişcă

Mi-am luat formă de guguluf…:)) Pentru că trebuia să îi fac intrarea în bucătăria mea…am improvizat un guguluf (ce fain sună! ). Şi pentru că-mi mai rămăsese nişte frişcă pe care nu puteam să o consum numai cu cafea :))…

Ouăle le-am separat…albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt şi la final am încorporat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia în forma de guguluf (nou-nouţă :P) tapetată cu unt şi făină.

Într-un bol am pus pud

Guguluf cu frişcă


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 4 ouă

  • 6 linguri zahăr pudră

  • 130 gr făină

  • 50 ml ulei

  • o jumătate de plic de praf de copt

  • o esenţă de vanilie

  • un plic de pudding caramel de la D. Oetker

  • o ceşcuţă de lapte

  • frişcă şi cacao pentru ornat

Mod de preparare

  • Ouăle le-am separat…albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt şi la final am încorporat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia în forma de guguluf (nou-nouţă :P) tapetată cu unt şi făină.

    Într-un bol am pus puddingul şi am dizolvat cu laptele, treptat. După care am turnat şi acesta peste compoziţia din formă. Am dat totul la cuptor pentru vreo 20 minute, cred (faceţi mai bine testul cu scobitoarea.).

    Când a fost gata copt…..şi frumos mirositor în casă …l-am scos şi l-am lăsat la răcit pe un gratar.  Apoi l-am uns cu frişcă şi am presărat nişte cacao….(asta pentru ca lui Remi nu-i place frişca ;)) )

Share