Party

Guguluf cu ciocolata si cardamon

O prajitura cu gust intens de ciocolata, usor de preparat.

Incalzim cuptorul la 180°C si pregatim forma de guguluf.. Intr-un bol mare, combinam faina cu zaharul, cardamonul si bicarbonatul de sodiu.. Intr-o cratita mica, adaugam untul taiat bucati, cacaua, apa, sarea si gatim la foc mic, pana cand untul este topit si toate ingredientele combinate. Amestecam din cand in cand.. Turnam amestecul de unt si cacao peste ingredientele uscate de la pasul 1 si om

Guguluf cu ciocolata si cardamon


Portii

10

portii


Timp preparare

40

minute


Timp gatire

40

minute

Ingrediente

  • 2 cani faina alba

  • 1.75 cani zahar alb

  • 1.5 lingurite bicarbonat de sodiu

  • 200 gr unt

  • 0.3 cana cacao

  • 1 cana apa

  • 0.5 lingurita sare

  • 2 buc ou

  • 0.5 cana smantana fermentata (acra)

  • 1 lingurita cardamon pudra

  • 100 gr ciocolata neagra cu cafea

  • 0.5 cana smantana pentru frisca

Mod de preparare

  • Incalzim cuptorul la 180°C si pregatim forma de guguluf.
  • Intr-un bol mare, combinam faina cu zaharul, cardamonul si bicarbonatul de sodiu.
  • Intr-o cratita mica, adaugam untul taiat bucati, cacaua, apa, sarea si gatim la foc mic, pana cand untul este topit si toate ingredientele combinate. Amestecam din cand in cand.
  • Turnam amestecul de unt si cacao peste ingredientele uscate de la pasul 1 si omogenizam. Incorporam ouale si smantana fermentata.
  • Transferam compozitia in forma de guguluf si coacem timp de 50 de minute sau pana cand trece "testul scobitorii".
  • Lasam guguluful sa se raceasca timp de 15 minute, inainte de a-l scoate din forma si apoi il rasturnam pe gratarul de racire.
  • Pregatim glazura. Rupem ciocolata in bucati mici, adaugam frisca si o topim la bain-marie.
  • Glazuram guguluful si il ornam dupa preferinte. Lasam sa se intareasca glazura si apoi putem sa taiem felii.

Share