Deserturi

Griş cu lapte

1. Într-o crăticioară cu fundul mai gros se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Când laptele clocoteşte se reduce focul şi se adaugă grişul, în ploaie, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe.. 2. Se lasă să fiarbă 9-10 minute, timp în care se adaugă mierea de albine şi coaja rasă de lămâie. Se toarnă în forme unse cu unt şi se lasă 5-6 minute să se răce

Griş cu lapte


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 3-4 linguri gem sau dulceaţă de caise

  • 1 lingurita coajă de lămâie

  • 1 lingurita unt

  • 1-2 cm baton de vanilie sau un plic zahăr vanilat

  • 2 linguri miere

  • 45 g griş

  • 500 ml lapte

  • 1 portocală

Mod de preparare

  • 1. Într-o crăticioară cu fundul mai gros se pune la fiert laptele cu batonul de vanilie. Când laptele clocoteşte se reduce focul şi se adaugă grişul, în ploaie, amestecând continuu, să nu se formeze cocoloaşe.
  • 2. Se lasă să fiarbă 9-10 minute, timp în care se adaugă mierea de albine şi coaja rasă de lămâie. Se toarnă în forme unse cu unt şi se lasă 5-6 minute să se răcească.
  • 3. Între timp, gemul de caise se amestecă cu zeama de la jumătate de portocală şi cu cealaltă jumătate de portocală tăiată cubuleţe. Se pune în farfurioare şi deasupra se răstoarnă budinca din griş. Se ornează cu câteva fire de portocală rasă.

Share