Deserturi

Gris cu lapte si fistic

Grisul cu lapte este unul dintre deserturile pe are le adoram cand eram mica. Imi place sa-l mananc cu sirop de zahar; stiu, e dulce, dar il consum mai rar. In plus, se spune ca nu zaharul in sine e periculos, ci cantitatea pe care o folosim. De aceea, trebuie consumat cu moderatie. Ce am adus nou este fisticul maruntit, pentru o nota aparte, dar si pentru mai multa savoare. Voi ce adaugati in plus, pentru a transforma banalul gris cu lapte intr-un desert special?

Intr-o craticioara se pune la fiert laptele. Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul, amestecand cu un tel, pentru a evita formarea cocoloaselor si pentru a nu se lipi. Se adauga si 2 linguri de zahar. Se fierbe amestecul pana se ingroasa, dar avand grija sa nu iasa vartos.. Separat, se pregateste siropul: se caramelizeaza 2 linguri de zahar, iar cand devine auriu, se adauga aproximativ o ceasca d

Gris cu lapte si fistic


Portii

2

portii


Timp preparare

10

minute


Timp gatire

10

minute

Ingrediente

  • 500 ml lapte

  • 4 linguri zahar tos

  • 3 linguri gris

  • 150 ml apa

  • dupa gust fistic

Mod de preparare

  • Intr-o craticioara se pune la fiert laptele. Cand incepe sa fiarba, se adauga grisul, amestecand cu un tel, pentru a evita formarea cocoloaselor si pentru a nu se lipi. Se adauga si 2 linguri de zahar. Se fierbe amestecul pana se ingroasa, dar avand grija sa nu iasa vartos.
  • Separat, se pregateste siropul: se caramelizeaza 2 linguri de zahar, iar cand devine auriu, se adauga aproximativ o ceasca de apa si se fierbe, pana cand zaharul s-a topit, iar siropul incepe sa se lege. Se toarna grisul in farfurii si se toarna peste el siropul fierbinte. Se garniseste cu fistic tocat marunt.

Share