Deserturi

Granita de lamaie

Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.Granita este de fapt un desert obtinut din zahar, apa si diverse arome. Originr din Sicilia, a capatat o foarte larga popularitate. Granita se mai numeste si sorbet in anumite zone ale Italiei. Cheia acestui desert este modul in care se obtine gheata macinata. Aceasta trebuie sa fie fina si sa nu aiba bucati mari.Pentru a obtine granita de lamaie trebuie doar sa macinati gheata si apoi sa o amestecati cu siropul obtinut din amestecul sucului de lamaie cu putin zahar brun. Se orneaza cu coaja rasa de lamaie.Dupa aceeasi reteta puteti face granita sau sorbet cu orice fel de arome. Pe timp de vara merge foarte bine si cu cafea.Granita de lamaie se serveste in cupe, cu lingurita si ornata cu frunze de menta sau felii de fructe.

Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.

Granita de lamaie

Ingrediente

  • gheata macinata zahar brun lamaie

Mod de preparare

  • Granita de lamaie este o bautura originara din sudul Italiei. E un desert simplu care se face din gheata si diverse siropuri.

Share