Dulciuri

Gogosi umplute cu nutella

Ieri aveam chef sa prajituresc, asa ca am tot cautat ceva idei pe net, am vazut gogosile mihaelei zaharia http://www.bucataras.ro/retete/gogosi-simple-14949.html si m-a starnit o pofta nebuna, cu toate ca nu am facut niciodata gogosi si pentru mine pareau prea complicate m-am incumetat si au iesit bune, iar cel mai important este ca a papat si andu, care de la o vreme a devenit tare fitos :)))

Din drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut.

Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana nu se mai simte, punem apoi laptele, vanilie, coaja rasa de lamaie, maiaua crescuta si faina si incepem sa framantam un aluat elastic nelipicios, dupa care

Gogosi umplute cu nutella


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • 3 oua

  • 200 ml lapte

  • 100 g zahar

  • 25 g drojdie

  • faina cat cuprinde

  • coaja rasa de lamaie

  • vanilie

  • ulei pentru prajit

  • zahar pudra

  • nutella

Mod de preparare

  • Din drojdie, 2 linguri de lapte caldut, o lingurita zahar si 2 de faina pregatim maiaua, pe care o lasam 10 minute la crescut.

    Intre timp batem ouale cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam apoi zaharul si mixam pana nu se mai simte, punem apoi laptele, vanilie, coaja rasa de lamaie, maiaua crescuta si faina si incepem sa framantam un aluat elastic nelipicios, dupa care il lasam la crescut cca 2 ore la caldura.

    Dupa ce s-au scurs cele 2 ore si aluatul a crescut, il impartim in 2 parti egale, pe care le vom intinde in 2 foi mai grosute. Apoi cu un pahar intors cu gura in jos vom decupa pana se termina foia, eu am decupat si niste ursuleti pentru pitic care a fost tare incantat :)….

    Asadar dupa ce am decupat gogosile, le mai lasam 10 min la crescut, dupa care le punem la prajit in ulei incins, pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

    Le scoatem pe un servetel pentru a absorbii surpulusul de ulei.

    Cu grija, fara sa ne frigem le crestam putin si cu o lingurita le umplem cu nutella, dupa care le dam prin zahar pudra.

    Se servesc atat calde, cat si reci.

    Pofta buna!

     

Share