Vegana

Gogosi de post

Gogosi de post.

Intr-un bol mic, se marunteste drojdia, se pune o lingurita de zahar si putina apa calda. Se amesteca pana se topesc ingredientele. Intr-un vas incapator, se pune faina, sarea, amestecul de drojdie, apa si 30 ml de ulei. Se framanta si se pune la dospit intr-un vas uns cu ulei. Se lasa la dospit 2 ore.. Dupa ce aluatul a dospit, se intinde o patura de aproximativ un cm grosime cu ajutorul unui suc

Gogosi de post


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina

  • 25 gr drojdie proaspata

  • 250 ml ulei de floarea soarelui

  • 10 gr sare

  • 300 ml apa

  • 300 gr ciocolata neagra

  • 100 gr seminte de floarea soarelui

  • 100 gr fulgi de cocos

  • 100 gr seminte de susan

  • 100 gr fistic

  • 100 gr zahar brun

Mod de preparare

  • Intr-un bol mic, se marunteste drojdia, se pune o lingurita de zahar si putina apa calda. Se amesteca pana se topesc ingredientele. Intr-un vas incapator, se pune faina, sarea, amestecul de drojdie, apa si 30 ml de ulei. Se framanta si se pune la dospit intr-un vas uns cu ulei. Se lasa la dospit 2 ore.
  • Dupa ce aluatul a dospit, se intinde o patura de aproximativ un cm grosime cu ajutorul unui sucitor. Apoi, cu ajutorul unui pahar se taie aluatul in forme. Se pun la prajit in 200 ml de ulei incins.
  • Dupa ce sunt prajite, se trec prin o glazura de ciocolata (ciocolata neagra maruntita, pusa la bain-marie cu 20 ml de ulei si restul de zahar brun). Apoi, se presara cu fistic maruntit, fulgi de cocos, seminte de floarea soarelui si de susan.

Share