Dulciuri

GOGOSI DE POST

Stiti ca se spune “bate fierul cat e cald ” ? ei, m-am hotarat sa fac gogosi de post si sa le si arat tuturor ce bunatate mi-a iesit mie , asa ca, sa trecem la fapte…

Se cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca. 

Restul de apa o incalzim, o amestecam cu esenta , zaharul , sareasi razatura de lamaie, si o adaugam peste maia amestecand cu o lingura. 

Cand nu se mai poate amesteca cu lingura folositi manuta si

GOGOSI DE POST


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 1 kg faina ( suntem termite multe )

  • 50 gr drojdie

  • 600 ml apa

  • 4 linguri zahar

  • o esenta rom

  • o lingurita razatura lamaie

  • zahar pudra ptr "ornat"

  • sare

  • 3 linguri de ulei plus 400 ml pentru prajit

Mod de preparare

  • Se cerne faina , facem loc in mijloc pentru maia (drojdia frecata cu un varf de sare si o lingurita de zahar si o ceasca de apa calduta ) dupa care lasam 15 min sa creasca. 

    Restul de apa o incalzim, o amestecam cu esenta , zaharul , sareasi razatura de lamaie, si o adaugam peste maia amestecand cu o lingura. 

    Cand nu se mai poate amesteca cu lingura folositi manuta si treceti la incorporat toata faina. La sfarsit adaugati si cele 3 linguri de ulei si incorporati-l bine. Lasati la crescut pana isi dubleaza volumul. 

    Le coaceti si le pudrati cu zahar…..POFTA BUNA !!!

Share