Deserturi

Gogosi aromate de post

Intr-un bol cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu sarea si zaharul vanilat.Punem apa la incalzit si in ea topim zaharul si drojdia,apoi punem si coaja rasa de lamaie si portocala,dupa care acoperim cu un prosopel si lasam pana coaja rasa se ridica la suprafata.Facem o fantana in mijlocul fainii si punem maiaua,apoi incepem sa framantam si adaugam treptat sucul de portocala caldut,iar la sfarsit adaugam treptat ulei si framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios,elastic.Acoperim aluatul cu un prosop curat si il punem la crescut in loc cald pana isi dubleaza volumul,apoi intindem o foaie pe masa infainata si decupam gogosi.Punem gogosile sa mai creasca 10-15 minute,apoi le prajim in ulei incins pe ambele parti.Le scoatem pe prosop de hartie,apoi le asezam pe o farfurie si le pudram cu zahar pudra vanilat.

Imi plac gogosile sub orice forma :D,iar acestea de post sunt si ele grozav de bune.

Gogosi aromate de post

Ingrediente

  • 200 gr faina de grau dur 300 gr faina alba 150 ml suc proaspat de portocale 100 ml apa 20 gr drojdie proaspata coaja de lamaie si portocala 1 zahar vanilat 3-4 linguri de zahar 3 linguri de ulei 1 praf de sare

Mod de preparare

  • Imi plac gogosile sub orice forma :D,iar acestea de post sunt si ele grozav de bune.

Share