Deserturi

Gogosi a la Mena

Am pus intr-un castron branza de vaci, coaja de lamaie, laptele, ouale si vanilia Bourbon.Am mixat compozitia cu cele 2 palete pentru crema,apoi am adaugat praful de sare, faina putin cate putin si praful de copt, apoi am mixat cu cele 2 palete pentru aluat.Cand este gata se formeaza cu lingura si se pun in uleiul incins(intr-o craticioara) si se prajesc intai pe o parte, apoi pe cealalta. A nu se praji prea tare.Cand sunt gata se pun intr-o forma in care avem servetele de bucatarie care absorb uleiul in exces.Se lasa la racit, apoi se dau prin zahar pudra.

Eu am servit alaturi de o cafea.Am servit si cu inghetata de vanilie.Am pus in aluat si un varf de cutit cu scortisoara.

Inspirata dupa reteta de Gogosi a Menei,eu le-am facut doar cu branza de vaci,fara smantana ca nu am avut,poate de aceea nu am reusit sa le modelez asa fain ca si Mena dar la gust sunt tare,tare bune.

Gogosi a la Mena

Ingrediente

  • 500 g branza de vacicoaja rasa de la o lamaie4 oua1 plic de vanilie Bourbon lichida50 ml lapte500 g faina1 praf de coptun praf de sarecirca 300 ml uleiun praf de scortisoarazahar pudra

Mod de preparare

  • Inspirata dupa reteta de Gogosi a Menei,eu le-am facut doar cu branza de vaci,fara smantana ca nu am avut,poate de aceea nu am reusit sa le modelez asa fain ca si Mena dar la gust sunt tare,tare bune.

Share