Mancaruri cu carne

Gogosari umpluti in sos de rosii picant la cuptor

Spalam gogosari si ai pregatim pt umplere,separat  preparam  carnea care vine amestecata cu condimentele .

Orezul si oul si umplem gogosari pe care ai tapam cu faina si ai asezam intr-o cratita mai adanca de ceramica sau fonta.(sa aiba capac)

Prepararea sosului picant

 Se taie ceapa marunt si se caleste pana devine aurie ,punem  pasta de rosii peste s

Gogosari umpluti in sos de rosii picant la cuptor


Portii

3

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 3 gogosari rosii

  • 500 gr carne vita (75 %vita si 25 % porc)

  • o ceapa

  • un ou

  • 200 gr smantana

  • 300gr pasta de rosii

  • 50 gr ulei masline

  • 3 ling orez

  • 5-6 boabe piper alb

  • un fir busuioc

  • un fir cimbru

  • piper,sare ,vegeta,usturoi dupa gust

  • o lingurita cilli macinat

  • o lingura faina

Mod de preparare

  • Spalam gogosari si ai pregatim pt umplere,separat  preparam  carnea care vine amestecata cu condimentele .

    Orezul si oul si umplem gogosari pe care ai tapam cu faina si ai asezam intr-o cratita mai adanca de ceramica sau fonta.(sa aiba capac)

    Prepararea sosului picant

     Se taie ceapa marunt si se caleste pana devine aurie ,punem  pasta de rosii peste si adaugam piperul,busuiocul , cimbru si lingurita de cilli si una sau doua cani  de apa si se  amesteca  pana se formeaza un sos mai subtire pe care  il turnam peste gogosarii si dam totul la cuptorul incalzit  25- 30 min….

    Se serveste fierbinte cu smantana deasupra .

Share