Conserve

Gogosari in sos de rosii

Mie imi plac gogosarii in otet, dar am zis sa incerc si o alta varianta. Acesti gogosari in sos de rosii au iesit un deliciu.

Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte.

   Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.

   Taiem gogosarii fasii subtiri.

   Intr-o cratita mai mare punem otetul, uleiul, zaharul, sarea si pasta de tomate, apoi foile de dafin, boabele de piper si mustarul.

   Punem c

Gogosari in sos de rosii


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 3 kg gogosari

  • 300 ml otet

  • 250 ml ulei

  • 250 g zahar

  • 2 linguri de sare grunjoasa

  • 400 g pasta de tomate

  • 6-7 foi de dafin

  • 2 linguri cu boabe de piper

  • 2-3 linguri cu boabe de mustar

  • borcane si capace

  • Cantitatile sunt strict pentru 3 kg de gogosari curatati de cotoare si seminteĀ 

Mod de preparare

  • Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte.

       Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.

       Taiem gogosarii fasii subtiri.

       Intr-o cratita mai mare punem otetul, uleiul, zaharul, sarea si pasta de tomate, apoi foile de dafin, boabele de piper si mustarul.

       Punem cratita pe foc si lasam pana da intr-un clocot, apoi adaugam gogosarii si amestecam cu o spatula de lemn.

       Lasam la foc potrivit, aprox 25 de minute, amestecand de 2-3 ori.

       Apoi oprim focul si lasam 10 minute deoparte.

       Intre timp pregatim borcanele si capacele (trebuie sa fie curate si uscate) .

       Incepem sa punem cu o lingura ardeii si sosul in borcane.      

       Mare atentie sa nu se sparga borcanele ( se pune lama unui cutit sub borcan ).

       In fiecare borcan punem ardei pana aproape de marginea de sus, si pana la capac completam cu sos.

       Strangem bine capacele.

    Le lasam asa aprox 30 de minute, apoi le asezam intr- o patura, pana a doua zi.

    Le depozitam apoi in camara.

    Acesti gogosari sunt deliciosi, iar sosul este extraordinar de bun (dulce, acrisor) si foarte aromat.

Share