Romaneasca

Gogonele in saramura

Acum doi ani, am pus, impreuna cu mama, gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult ne-am bucurat de ele iarna.

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti, pentru culoare si decor.. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.. Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca fierbinteala, apoi

Gogonele in saramura


Portii

12

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 2.8 kg gogonele

  • 6 l apa

  • 6 linguri sare

  • dupa gust mustar boabe

  • dupa gust boabe de piper negru

  • 5 buc hrean

  • 5 frunze telina

  • dupa gust castraveti

Mod de preparare

  • Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti, pentru culoare si decor.
  • Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.
  • Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca fierbinteala, apoi se toarna peste gogonele, avand grija sa punem sub borcane niste cutite, ca sa nu crape borcanele.
  • Se lasa la racit, se pun capace din foi de celofan si se depoziteaza la loc racoros.

Share