Muraturi

Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca firbinteala, apoi se t

Gogonele in saramura

Ingrediente

  • 2.8 kg gogonele6 l apa6 linguri sareMirodenii:boabe de mustarboabe de piper negrucateva bucati de hreanfrunze de telina

Mod de preparare

  • Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe de piper negru si de mustar si bucatele de hrean si se acopera cu frunze de telina.Separat, se pune la fiert apa cu sarea si, din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10-15 minute. Se ia de pe foc, se lasa doar cateva minute sa se domoleasca firbinteala, apoi se toarna peste gogonele, avand grija sa punem sub borcane niste cutite, ca sa nu crape borcanele.Se lasa la racit, se pun capace din foi de celofan si se depoziteaza la loc racoros.Timp total: maxim 30 minPortii: 2 borcane foarte mari, de 5 si de 3 kg, sau muuulte borcane mici (gogonele mele au fost maricele).Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/gogonele-in-saramura.html

Share