Deserturi

Gofre cu sos de mure si de capsuni

Cand imi ramand banane rascoapte, imi place sa pregatesc clatite, iar alteori gofre la aparatul pe care l-am primit de la sora mea cadou de Craciun, acum cativa ani. Am pregatit si niste sosuri de capsuni, pentru cine le vrea mai dulci (adica eu), dar si de mure, pentru cei carora le plac un pic mai acrisoare (ai mei). Au fost delicioase.

Se topeste untul si se da deoparte. Se incalzeste putin laptele.. Se bat cu un tel, intr-un vas inalt, ouale cu un praf de sare, se adauga indulcitorul, untul topit, banana strivita cu furculita pe o farfurioara si praful de copt. Se toarna incet si laptele cald, apoi se incorporeaza treptat faina. Se obtine un aluat usor, care curge.. Se toarna din aluat, cu un polonic, in aparatul de gofre (uns

Gofre cu sos de mure si de capsuni


Portii

4

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 2 buc ou

  • 5 ml indulcitor lichid

  • 1 buc banana

  • varf de cutit sare

  • 7 linguri faina alba

  • 100 ml lapte

  • 100 gr unt

  • dupa gust sos de capsuni

  • dupa gust sos de mure

  • dupa gust struguri albi

  • dupa gust struguri negri

  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare

  • Se topeste untul si se da deoparte. Se incalzeste putin laptele.
  • Se bat cu un tel, intr-un vas inalt, ouale cu un praf de sare, se adauga indulcitorul, untul topit, banana strivita cu furculita pe o farfurioara si praful de copt. Se toarna incet si laptele cald, apoi se incorporeaza treptat faina. Se obtine un aluat usor, care curge.
  • Se toarna din aluat, cu un polonic, in aparatul de gofre (uns cu putin ulei si lasat la incalzit). Se obtin 8 gofre.

Share