Bucatarie indiana

Gobhi Musallam

Conopida oparita si apoi gatita la cuptor, intr-un sos condimentat din lapte de cocos si alune caju.

Punem la fiert aproximativ 3.5-4 litri de apa intr-o oala incapatoare pentru care avem capac. Cand apa da in clocot, adaugam 2 lingurite de sare, 0.5 lingurita de turneric si conopida. Punem capacul si oparim conopida timp de 3 minute. O intoarcem si continuam pentru inca 3 minute. Transferam conopida intr-un vas potrivit pentru cuptor.. Incingem uleiul intr-o tigaie si calim ceapa taita julienne

Gobhi Musallam


Portii

8

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 1 buc conopida

  • 1 lingurita turmeric macinat

  • 0.5 lingurita fulgi de ardei rosii

  • 3 lingurite sare

  • 1 buc ceapa

  • 5 buc usturoi

  • 25 gr ghimbir

  • 150 gr pasta de rosii

  • 1 lingurita condiment Garam Masala

  • 0.5 lingurita chimion macinat

  • 0.5 lingurita coriandru macinat

  • 0.25 lingurita schinduf macinat

  • 1 lingurita sirop de artar

  • 200 ml lapte de cocos

  • 50 gr caju crud nesarat

  • 4 l apa

  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

  • Punem la fiert aproximativ 3.5-4 litri de apa intr-o oala incapatoare pentru care avem capac. Cand apa da in clocot, adaugam 2 lingurite de sare, 0.5 lingurita de turneric si conopida. Punem capacul si oparim conopida timp de 3 minute. O intoarcem si continuam pentru inca 3 minute. Transferam conopida intr-un vas potrivit pentru cuptor.
  • Incingem uleiul intr-o tigaie si calim ceapa taita julienne timp de 7-8 minute. Adaugam usturoiul zdrobit, ghimbirul tocat marunt, pasta de rosii, garam masala, coriandru, chimion, schinduf macinat, restul de turmeric, fulgii de ardei iute, 0.75 lingurita de sare si siropul de artar. Amestecam ingredientele si gatim timp de 9-10 minute.
  • Incalzim cuptorul la 200°C.
  • Transferam amestecul de ceapa de la pasul 2 in blender. Adaugam laptele de cocos, alunele caju si restul de sare. Procesam pana cand obtinem o compozitie omogena si fina. Daca sosul este prea gros, mai adaugam putina apa.
  • Turnam sosul peste conopida, astfel incat sa patrunda si intre florete. Coacem timp de 30 de minute. Stropim conopida cu sos si continuam pemtru inca 15 minute sau pana cand este gatita.

Share