Aperitive / Garnituri

Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor

Intr-o forma asemanatoare am mancat la Cantina-Restaurant din firma in care lucrez.Noi avem acum un bucatar care ne rasfata cu talentele lui in ale gatitului.

Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok.

Se pune sare si piper dupa gust.

Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente.

Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline.

Apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta.

Se adauga si sunca taiata patra

Gnocchi cu sunca, mozzarella si parmesan la cuptor


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 200 gr. sunca de calitate

  • 200 gr. ciuperci Champignons

  • 200 gr. rosii

  • 1 ceapa

  • 3 catei de usturoi

  • 3 linguri ulei de masline

  • 3 linguri de sos de rosii

  • 200 ml smantana

  • 1000 gr Gnocchi

  • 200 gr. Mozzarella

  • 100 gr Parmesan

  • 1 pahar vin alb Riesling

  • 1 lingura de ierburi italienesti-Oregano,Basilikum etc.

  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

  • Rosiile taiate cubulete se calesc, intr-o lingura de ulei de masline, intr-un wok.

    Se pune sare si piper dupa gust.

    Apoi se pun intr-un castronel pana se pregatesc in acelasi Wok si restul de ingrediente.

    Intai se calesc ceapa si usturoiul in doua linguri de ulei de masline.

    Apoi se adauga ciupercile taiate dupa preferinta.

    Se adauga si sunca taiata patratele.

    Apoi se adauga si sosul de rosii si vinul alb Riesling.

    Daca sosul este prea lichid atunci se adauga si o lingura de faina.

    Ierburile italienesti se presara in sos deasupra.

    Gnocchi se pun intr-o forma mai mare termorezistenta, apoi se presara Mozzarella peste, taiate fasii.

    Apoi se toarna sosul, smantana si parmesanul.

    La 200 °C, circa 20-30 minute pana capata o culoare aurie.

Share