Bucataria italiana

Gnocchi cu parfum de mare

Gnocchi sunt o varietate de paste mici si moi, care pot fi facute din faina obisnuita de grau, oua, branza, cartofi, si eventual arome de ierburi; se pot pregati in casa sau se gasesc in comert. Facand parte din categoria pastelor, am ales sa le pregatesc cu fructe de mare si au avut un mare succes in familie!

Se pune ulei intr-un vas pe foc, se adauga usturoiul curatat si taiat marunt, patrunjelul spalat si de asemenea taiat marunt, apoi se amesteca sa-si elibereze aromele ambele ingrediente.. Se adauga apoi rosiile taiate in sferturi, daca sunt mai mari; daca sunt mici, se lasa intregi, ardeiul curatat de seminte si taiat, si se amesteca.. Dupa 2-3 minute se adauga fructele de mare fara sa fie dezghet

Gnocchi cu parfum de mare


Portii

2

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 300 gr fructe de mare

  • 500 gr paste gnocchi

  • 200 gr rosii Cherry

  • 4 linguri ulei de masline

  • 4 catei usturoi

  • 1 buc ardei chilli

  • 2 crengute de busuioc proaspat

  • 50 ml vin alb

  • dupa gust sare

  • 100 gr frunze de rucolla

  • 1 legatura patrunjel proaspat

  • 50 ml apa

Mod de preparare

  • Se pune ulei intr-un vas pe foc, se adauga usturoiul curatat si taiat marunt, patrunjelul spalat si de asemenea taiat marunt, apoi se amesteca sa-si elibereze aromele ambele ingrediente.
  • Se adauga apoi rosiile taiate in sferturi, daca sunt mai mari; daca sunt mici, se lasa intregi, ardeiul curatat de seminte si taiat, si se amesteca.
  • Dupa 2-3 minute se adauga fructele de mare fara sa fie dezghetate si se amesteca iar. Cand s-au dezghetat, se adauga gnocchi, vinul, aceeasi cantitate de apa si se lasa pe foc 15-20 de minute, sa scada sosul.
  • La final, se adauga busuiocul taiat si se potriveste de gust.
  • Pe un vas oval sau rotund, se pune rucolla, deasupra gnocchi si se serveste imediat.

Share