Mancaruri de legume

Ghiveci traditional

Ii spun ghiveci traditionale deoarece ma gandesc la reteta facuta de bunica mea mereu- simpla si buna!!!

Am taiat ceapa julien , ardeiul fasii potrivite si rosiile le-am oparit si decojit , apoi le-am taiat felii.

Intr-o tigaie am pus ulei de masline, ceapa sa se inmoaie putin , apoi am adaugat ardeiul. Se caleste cca 10 min, sa devina moi, apoi adaugam rosiile, mai lasam cca 10 min , adaugam sare, piper si apoi la final un ou . Amestecam si dupa 5 min stingem  aragazul sia coperim 2

Ghiveci traditional


Portii

2

portii


Timp preparare

8

minute


Timp gatire

8

minute

Ingrediente

  • 2 cepe mari

  • 1 ardei mare gras

  • 2 rosii mari

  • ulei de masline

  • 1 ou

  • sare, piper

Mod de preparare

  • Am taiat ceapa julien , ardeiul fasii potrivite si rosiile le-am oparit si decojit , apoi le-am taiat felii.

    Intr-o tigaie am pus ulei de masline, ceapa sa se inmoaie putin , apoi am adaugat ardeiul. Se caleste cca 10 min, sa devina moi, apoi adaugam rosiile, mai lasam cca 10 min , adaugam sare, piper si apoi la final un ou . Amestecam si dupa 5 min stingem  aragazul sia coperim 2 min.

    Eu am servit pe o felie de paine integrala prajita usor.

Share