Carne si fripturi

Ghiveci de legume cu pastrama de porc

Carnea se spala, se taie bucati mici si se inabuse in ulei intr-un wok.Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare.Ardeii se curata de cotor si seminte, se spala si se taie grosier.Cepele se curata de foi, se spala si se taie grosier.Se pun legumele peste carne si se inabuse, adaugand putina sare si o cescuta cu apa.Tecile de fasole verde se curata de capete, se rup in bucati mai mici, se spala si se pun in wok, dupa care se adauga cartofii (curatati de coaja, spalati si taiati cuburi), dovlecelul (curatat de coaja, spalat si taiat cuburi), varza rosie si alba (spalate si taiate grosier), o lingurita de sare, o lingurita de boia de ardei dulce si putin piper negru macinat. Se lasa in continuare sa fiarba si se mai adauga apa pe parcursul fierberii daca este necesar.Dupa ce s-au fiert toate legumele, se adauga doua rosii spalate, decojite si tocate. Se fierb si acestea cateva minute, dupa care se adauga mararul spalat si tocat si se ia mancarea de pe foc.

Este foarte bun ghiveciul de legume si daca ii mai adaugi si un pic de afumatura este si mai bun.

Ghiveci de legume cu pastrama de porc

Ingrediente

  • 430 g pastrama de porc afumata; 70 ml ulei; un morcov; un ardei gras verde; un ardei Kapia rosu; doua cepe rosii; doua cepe albe; apa; 500 g teci de fasole verde; 300 g cartofi; 500 g dovlecel; 150 g varza rosie; 150 g varza alba; sare; putin piper negru macinat; o lingurita de boia de ardei dulce; doua rosii; o legatura de marar verde.

Mod de preparare

  • Este foarte bun ghiveciul de legume si daca ii mai adaugi si un pic de afumatura este si mai bun.

Share