Germana

Germknödel

Galuste pufoase, din aluat dospit cu drojdie, umplute cu magiun de prune si gatite la abur. Se servesc cu sos de vanilie si un amestec de mac si zahar pudra.

Intr-un bol incapator, combinam faina cu amidonul, drojdia, 50 gr de zahar alb si sarea.. Intr-o cratita, punem untul, o lingurita de pasta de vanilie si 160 ml de lapte. Incalzim la foc mic, pana cand untul este topit. Luam de pe foc si adaugam la amestecul de faina.. Adaugam oul intreg si un galbenus si omogenizam ingredientele cu o lingura de lemn sau spatula de silicon. Transferam aluatul pe m

Germknödel


Portii

10

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 450 gr faina

  • 20 gr amidon de porumb

  • 7 gr drojdie uscata

  • 0.5 lingurita sare

  • 100 gr zahar alb

  • 60 gr unt

  • 410 ml lapte

  • 1 buc ou

  • 4 buc galbenus de ou

  • 2 lingurite pasta de vanilie

  • 250 gr magiun de prune

  • 0.5 lingura lichior Armagnac

  • 130 gr seminte de mac

  • 1 lingura zahar pudra

  • dupa gust coacaze rosii

Mod de preparare

  • Intr-un bol incapator, combinam faina cu amidonul, drojdia, 50 gr de zahar alb si sarea.
  • Intr-o cratita, punem untul, o lingurita de pasta de vanilie si 160 ml de lapte. Incalzim la foc mic, pana cand untul este topit. Luam de pe foc si adaugam la amestecul de faina.
  • Adaugam oul intreg si un galbenus si omogenizam ingredientele cu o lingura de lemn sau spatula de silicon. Transferam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantam timp de 6-8 minute sau pana cand aluatul devine neted si elastic.
  • Punem aluatul inapoi in bol, acoperim bolul si lasam la dospit timp de 1-1.30 ore sau pana cand aluatul si-a dublat volumul.
  • Intre timp, pregatim sosul de vanilie. Intr-o cratita, batem 3 galbenusuri cu restul de pasta de vanilie. Intr-o alta cratita, incalzim la foc mic 250 ml de lapte si 50 gr de zahar alb. Amestecam, pana cand zaharul este dizolvat. Cand laptele incepe sa fiarba, luam cratita de pe foc si turnam treptat laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand constant cu telul. Punem cratita pe foc si gatim, amestecand constant timp de 5-7 minute sau pana cand sosul s-a ingrosat. Lasam sosul sa se raceasca.
  • Macinam macul si il amestecam cu zaharul pudra.
  • Transferam aluatul dospit pe masa de lucru presarata cu faina si il impartim in bucati de aproximativ 65 gr.
  • Combinam magiunul de prune cu Armagnac. Luam cate o bucata de aluat, o aplatizam si punem o lingura de magiun in centrul discului. Ridicam marginile peste umplutura si sigilam. Asezam galusca cu partea sigilata in jos in cosul sau vasul de gatit la abur. Procedam la fel cu restul de aluat si de magiun.
  • Lasam la dospit pentru 20-25 de minute.
  • Gatim galustele la abur timp de 16-18 minute.
  • Punem sosul de vanilie in farfurii, asezam cate o galusca in sos, presaram amestecul de mac si zahar pudra. Ornam cu coacaze rosii.

Share