Germana

Germknödel cu gem de portocale si sos de menta

Galuste din aluat dospit, umplute cu gem de portocale, gatite la abur.

Intr-un bol incapator, combinam faina de tip 000 cu drojdia, zaharul si sarea.. Intr-o cratita, incalzim la foc mic untul si laptele, pana cand untul este topit. Luam de pe foc si adaugam la amestecul de faina.. Adaugam galbenusul si omogenizam ingredientele cu o lingura de lemn sau spatula de silicon. Transferam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantam timp de 6-8 minute sau pana

Germknödel cu gem de portocale si sos de menta


Portii

6

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 400 gr faina

  • 180 ml lapte

  • 7 gr drojdie uscata

  • 40 gr unt

  • 1 buc galbenus de ou

  • 150 gr gem de portocale

  • 80 gr migdale pudra

  • 60 gr fistic crud

  • 30 gr menta verde

  • 50 ml suc de portocala

  • 1 lingurita lichior Amaretto

  • 0.5 lingurita sare

  • 60 gr zahar

Mod de preparare

  • Intr-un bol incapator, combinam faina de tip 000 cu drojdia, zaharul si sarea.
  • Intr-o cratita, incalzim la foc mic untul si laptele, pana cand untul este topit. Luam de pe foc si adaugam la amestecul de faina.
  • Adaugam galbenusul si omogenizam ingredientele cu o lingura de lemn sau spatula de silicon. Transferam aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si framantam timp de 6-8 minute sau pana cand aluatul devine neted si elastic.
  • Punem aluatul inapoi in bol, acoperim bolul si lasam la dospit timp de 1-1.30 ore sau pana cand aluatul si-a dublat volumul.
  • Intre timp, pregatim sosul. Punem in blender frunzele de menta, fisticul curat si maruntit, 30 gr de pudra de migdale, sucul de portocala si lichiorul Amaretto. Procesam, pana cand obtinem o textura omogena.
  • Transferam aluatul dospit pe masa de lucru presarata cu faina si il impartim in 6 bucati.
  • Amestecam gemul de portocale cu restul de pudra de migadale. Luam cate o bucata de aluat, o aplatizam si punem o lingura de umplutura in centrul discului. Ridicam marginile peste umplutura si sigilam. Asezam galusca cu partea sigilata in jos in cosul sau vasul de gatit la abur. Procedam la fel cu restul de aluat si de umplutura.
  • Lasam la dospit pentru 25-30 de minute.
  • Gatim galustele la abur timp de 20 de minute.
  • Scoatem galustele in farfurii si turnam sosul de menta si fistic.

Share