Dulceata / Gem

Gem de prune si pere

Dupa ce am facut jeleul de prune dupa reteta Bitzei, mi-au rezultat niste reziduri.Prunele rezultate le-am decojit (foarte usor am dat coaja la o parte), apoi am curatat perele (tot de coji) si le-am pus in blender.Am pus compozitia la fiert impreuna cu 1 kg de zahar. Se poate pune mai mult zahar, in functie de cat de coapte sunt fructele. Din cantitatea de 2 kg de prune si 1 kg de pere nu a ies

Gem de prune si pere

Ingrediente

  • 2 kg de prune 1 kg pere zahar

Mod de preparare

  • Dupa ce am facut jeleul de prune dupa reteta Bitzei, mi-au rezultat niste reziduri.Prunele rezultate le-am decojit (foarte usor am dat coaja la o parte), apoi am curatat perele (tot de coji) si le-am pus in blender.Am pus compozitia la fiert impreuna cu 1 kg de zahar. Se poate pune mai mult zahar, in functie de cat de coapte sunt fructele. Din cantitatea de 2 kg de prune si 1 kg de pere nu a iesit prea mult gem. Cantitatile se pot dubla.

Share