Conserve

Gem de mere si prune

Mi-e dor de toamna de la tara . Ca sa alin acest dor crescand, am pregatit un gem de mere cu prune, cu care ma alinta bunica in fiecare toamna.. Prunele se apala, se curata de samburi si se taie felii. Merele se curata de coaja si de cuibul de samburi si se taie cuburi mici.Peste prunele si merele pregatite se sarbatoare se adauga zaharul, scortisoara, nucsoara, zeama si coaja de lamaie.Totul se amesteca si se lasa sa-si lase zeama sau se adauga cele 2 linguri de apa si se pune la foc mic, sa fiarba usor si sa se lege…Se lasa sa fiarba pana gemul se leaga…Se pune fierbinte in borcane si e gata de iarna, se intorc cu fundul in sus pentru 5 minute si apoi se lasa sa se raceasca in paturi, dupa care … e gata de iarna :).Reteta de gem de mere si prune a fost propusa de sophie pe forum culinar.Pastrati gemul de mere si prune in camara, la temperatura constanta. Este foarte bun ca atare dar si la diferite retete de prajituri.

Gemul de mere si prune este absolut delicios, este o reteta de gem cu parfum minunat care imi aduce aminte de copilarie.

Gem de mere si prune

Ingrediente

  • 5 mere (aprox 1 kg au avut ale mele)500 g prune500 g zahar1 lingurita de scortisoara1/2 lingurita de nucsoarazeama si coaja de la o lamaieIn plus, 2 linguri de apa, daca merele si prunele sunt mai seci, cum au fost ale mele..

Mod de preparare

  • Gemul de mere si prune este absolut delicios, este o reteta de gem cu parfum minunat care imi aduce aminte de copilarie.

Share