Dulceata / Gem

Gem de gutui

Se spala, se curata, se taie bucati gutuile (nu le decojesc). Se presara zaharul peste ele. Se adauga sucul de lamaie. Se amesteca si se tin in frigider peste noapte. A 2-a zi se pregateste gemul. Se fierb gutuile pana scade sucul si capata o culoare usor caramizie. Spre sfarsitul prepararii se adauga lamaia taiata bucati.Se toarna gemul cat timp este fierbinte, in borcane sterilizate.

Am sterilizat borcanele + capacele intr-o tava in cuptor, la temperatura mica cam 40-45 minute. (Eu am facut gemul cam din 2 kg de gutui, am pus sucul de la 2 lamai plus o lamaie tocata cuburi).

A trecut demult sezonul pregatirii conservelor, dar daca tot am pomenit azi de gemul de gutui…

Gem de gutui

Ingrediente

  • Scriu ingredientele sub forma regulii pe care o aplic in momentul pregatirii unui gem de fructe. 2 masuri fructe; 1 masura zahar; lamaie (suc si coaja).

Mod de preparare

  • A trecut demult sezonul pregatirii conservelor, dar daca tot am pomenit azi de gemul de gutui…

Share