Se spala, se curata, se taie bucati gutuile (nu le decojesc). Se presara zaharul peste ele. Se adauga sucul de lamaie. Se amesteca si se tin in frigider peste noapte. A 2-a zi se pregateste gemul. Se fierb gutuile pana scade sucul si capata o culoare usor caramizie. Spre sfarsitul prepararii se adauga lamaia taiata bucati.Se toarna gemul cat timp este fierbinte, in borcane sterilizate.
Am sterilizat borcanele + capacele intr-o tava in cuptor, la temperatura mica cam 40-45 minute. (Eu am facut gemul cam din 2 kg de gutui, am pus sucul de la 2 lamai plus o lamaie tocata cuburi).
Gem de gutui
Ingrediente
-
Scriu ingredientele sub forma regulii pe care o aplic in momentul pregatirii unui gem de fructe. 2 masuri fructe; 1 masura zahar; lamaie (suc si coaja).
Mod de preparare
- A trecut demult sezonul pregatirii conservelor, dar daca tot am pomenit azi de gemul de gutui…