Dulceata / Gem

Gem de cirese

Reteta propusa in concursul Philips Multicooker by Ela68:
http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-cirese-47608.html

Am spalat ciresele sub jet de apa,apoi le-am eliminat samburii.

Am asezat in oala aparatului ciresele si zaharul tos,apoi am tinut oala la rece cca 30-40 minute,pana si-au lasat ciresele zeama.

Am scos ciresele cu spumiera ,iar peste zeama rezultata si am adaugat vinul.

Am inchis capacul,am setat programul JAM. timpul 10 minute si am apasat START.

In timpul fierb

Gem de cirese


Portii

4

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 1 kg cirese

  • 100 g zahar tos

  • 500 g zahar gelifiant Margaritar

  • 150 ml vin rosu

  • o lingurita coaja de portocala rasa

Mod de preparare

  • Am spalat ciresele sub jet de apa,apoi le-am eliminat samburii.

    Am asezat in oala aparatului ciresele si zaharul tos,apoi am tinut oala la rece cca 30-40 minute,pana si-au lasat ciresele zeama.

    Am scos ciresele cu spumiera ,iar peste zeama rezultata si am adaugat vinul.

    Am inchis capacul,am setat programul JAM. timpul 10 minute si am apasat START.

    In timpul fierberii am luat spuma formata,apoi am adaugat ciresele,coaja de portocala si zaharul gelifiant si am resetat timpul 30 minute,apoi START.

    La intervale mici de timp am ridicat capacul si am amestecat usor cu spatula,verificand daca gemul fierbe.

    Cand am observat ca gemul a inceput sa fiarba ,am lasat programul JAM doar 10 minute,apoi am deconectat aparatul.

    Cat timp Multicooker-ul si-a facut treaba am sterilizat borcanasele ,iar la terminarea programului am transferat in ele gemul fierbinte cu ajutorul polonicului .

    Am asezat borcanele (fara capace) pe o tava si le-am tinut in cuptorul incins cca 10 minute ,pana s-a format o crusta deasupra gemului.

    Dupa formarea crustei,am sigilat borcanele cu capacele aferente si le-am lasat in cuptor sa se raceasca lent.apoi le-am transferat in raftul camarii.

Share