Deserturi

Gem de capsuni

Gem din capsuni de tara; mici, dar foarte gustoase.

Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca. Cand este legat, se da de pe foc.. Se toarna gemul fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.

Gem de capsuni


Portii

4

portii


Timp preparare

375

minute


Timp gatire

375

minute

Ingrediente

  • 1 kg capsune

  • 500 gr zahar

Mod de preparare

  • Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
  • A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca. Cand este legat, se da de pe foc.
  • Se toarna gemul fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.

Share