Muraturi

Gem de capsuni

Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca. Cand este legat, se da de pe foc.Se toarna gemul fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.Timp de pregatire: 15 min

Gem de capsuni

Ingrediente

  • 1 kg capsuni500 g zahar

Mod de preparare

  • Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca. Cand este legat, se da de pe foc.Se toarna gemul fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc cu gura in jos, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa pana se racesc, apoi se eticheteaza.Timp de pregatire: 15 minTimp de gatire: aprox 30 minSe obtin: 4 borcanele de cate 240 gPofta Buna!Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/gem-de-capsuni-2018.html

Share