Fara zahar

Gem de afine cu indulcitor

Am pregatit acest gem cu indulcitor pudra pentru a se bucura si tata de el; este unul dintre gemurile lui preferate. S-a fiert destul de repede, mi-a placut ca este la fel de aromat si nu se cunoaste ca nu are zahar.

Se spala delicat afinele. Se acopera cu indulcitorul pudra si se lasa peste noapte, sa isi lase sucul. Eu le-am tinut in frigider in acest timp.. A doua zi, se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, indepartand spuma formata. Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca.. Cand este bine legat, se da de pe foc, se lasa doar un pic la racorit, apoi se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele, se asaz

Gem de afine cu indulcitor


Portii

8

portii


Timp preparare

17

minute


Timp gatire

17

minute

Ingrediente

  • 1 kg afine

  • 200 gr indulcitor pudra

Mod de preparare

  • Se spala delicat afinele. Se acopera cu indulcitorul pudra si se lasa peste noapte, sa isi lase sucul. Eu le-am tinut in frigider in acest timp.
  • A doua zi, se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, indepartand spuma formata. Se amesteca des, ca sa nu se lipeasca.
  • Cand este bine legat, se da de pe foc, se lasa doar un pic la racorit, apoi se toarna fierbinte in borcane, se pun capacele, se asaza borcanele cu capacul in jos si se acopera cu un prosop. Se lasa asa pana se racesc. Se depoziteaza la loc racoros.

Share