Mancaruri de legume

Galuste din urda cu sos de rosii

A vazut mama aceasta reteta in ultimul numar al revistei Practic in bucatarie si a zis ca ii place. Cum aveam toate ingredienele i-am si pregatit a doua zi ca sa le gaseasca calde cand vine de la munca. Au cam fost pe placul alor mei!

Galustele: 
Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat.
Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina.
Vom obtine un aluat usor lipicios.
Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc.
Cand da in clocot, dam focul mai mic, formam galustele din compozitia obtinuta,

Galuste din urda cu sos de rosii


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Pentru galuste:

  • 250 gr urda

  • 2 oua

  • 50 gr cascaval

  • 5 linguri faina

  • sare

  • piper

  • 1/2 lingurita busuioc uscat

  • Pentru sosul de rosii:

  • 1 cana suc de rosii de casa

  • 1 lingura ulei

  • sare

  • piper

  • 4 crengute marar verde

  • 1/2 lingurita busuioc uscat

  • 1 canita cu apa

Mod de preparare

  • Galustele: 
    Intr-un bol punem urda framata, ouale, cascavalul dat pe razatoarea mica, sare, piper si busuiocul uscat.
    Le amestecam cu mana, apoi incorporam faina.
    Vom obtine un aluat usor lipicios.
    Intr-o oala punem apa, un praf de sare si le trasferam pe foc.
    Cand da in clocot, dam focul mai mic, formam galustele din compozitia obtinuta, de marimea unei nuci sa fie,  si le dam drumul in apa.
    Le lasam sa fiarba circa 10 minute, apoi le scoatem cu o paleta pe un platou.

    Sosul de rosii:
    Intr-o tigaie punem uleiul, sucul de rosii de si apa.
    Condimentam cu sare, piper, busuiocul uscat si mararul verde tocat.
    Amestecam bine si lasam sa scada la foc potrivit, pana obtinem consistenta dorita ( eu l-am fiert in jur de 10 minute).

    Punem galustele peste sos si se servesc calde. Pofta buna!

Share