Retete de prajituri

Găluşte cu căpşuni

1. Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă la scurs pe un grătar.. 2. Pentru aluat, se pune brânza proaspătă într-un castron, se pasează cu o furculiţă şi se amestecă bine cu oul, făina şi un praf de sare. Când se obţine un aluat omogen, se pune pe o folie din aluminiu bine presărată cu făină şi se strânge într-un sul de 4-5 cm diametru.. 3. O oală de 4-5

Găluşte cu căpşuni


Timp preparare

55

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 300 g brânză proaspătă de vaci

  • 150 g făină

  • 1 ou

  • 1 praf de sare

  • 500 g căpşuni

  • 25 g unt

  • zahăr pudră, nuci măcinate şi scorţişoară pisată pentru ornat

Mod de preparare

  • 1. Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă la scurs pe un grătar.
  • 2. Pentru aluat, se pune brânza proaspătă într-un castron, se pasează cu o furculiţă şi se amestecă bine cu oul, făina şi un praf de sare. Când se obţine un aluat omogen, se pune pe o folie din aluminiu bine presărată cu făină şi se strânge într-un sul de 4-5 cm diametru.
  • 3. O oală de 4-5 l se umple pe jumătate cu apă şi se pune pe foc cu un praf de sare şi puţin unt.
  • 4. Se taie aluatul în 12 felii, care se pun pe o planşetă presărată cu făină. Pe fiecare felie de aluat se pune câte o căpşună şi se strânge aluatul în jurul ei, până se obţine o găluşcă sferică, ce se trece apoi prin făină şi se lasă deoparte.
  • 5. Când toate găluştele sunt formate se pun în oala cu apa clocotită. Se lasă să fiarbă 10 minute cu capacul tras pe o parte. Când apa a început să clocotească, se reduce focul, astfel încât găluştele să fiarbă în clocote mici. După ce se opreşte focul, găluştele se mai lasă în oala acoperită, aproximativ 15 minute.
  • 6. Găluştele se scot cu o spumieră, se pun pe un platou şi se ornează cu zahăr, nuci măcinate şi scorţişoară. Se servesc imediat.

Share