Deserturi

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos

Un desert delicios!

Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele, pana devin o crema spumoasa, apoi se adauga si uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de oua. Dam compozitia deoparte circa 15 minute, sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.. Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura. Eu am avut forma pentru a

Galete umplute cu crema de ciocolata alba cu cocos


Portii

10

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 6 buc ou

  • 12 linguri ulei

  • 12 linguri lapte

  • 12 linguri zahar

  • 24 linguri faina

  • 1 lingurita praf de copt

  • 150 gr ciocolata alba

  • 5 linguri frisca lichida

  • 5 linguri lapte praf

  • 100 gr nuca de cocos deshidratata

  • 30 gr zahar pudra

  • 1 praf de sare

  • 5 ml esenta de vanilie

Mod de preparare

  • Se mixeaza ouale cu zaharul si laptele, pana devin o crema spumoasa, apoi se adauga si uleiul, un praf de sare si esenta de vanilie. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in amestecul de oua. Dam compozitia deoparte circa 15 minute, sa se odihneasca si sa capete consistenta ideala.
  • Se unge cu ulei o forma speciala pentru aceasta prajitura. Eu am avut forma pentru aragaz, dar sunt si electrice (inca nu le-am incercat). Se incinge forma pe ambele parti, intorcand-o pe flacara, apoi se adauga pe fiecare parte speciala cate o lingurita de compozitie. Se vine cu cealalta parte mobila deasupra, se tine strans forma de manere, apoi rasucim cateva secunde si cealalta parte. Tinem pe flacara, pe ambele fete ale formei, circa un minut. Galetele trebuie sa se desprinda usor de pe forma. Dupa 3-4 folosiri, se mai sterge forma cu un servetel impregnat in ulei, pentru a se evita prinderea aluatului de forma in timpul coacerii.
  • Crema: Se topeste ciocolata, impreuna cu frisca lichida, la bain-marie, pana devine lichida. Se adauga laptele praf si se amesteca, pana se omogenizeaza perfect amestecul. Se da deoparte de pe apa clocotita si se adauga fulgii de nuca de cocos deshidratata. Se amesteca bine si apoi, cu cate o lingurita de crema, ungem cate o bucata de galeta, se vine deasupra ei cu alta si presam bine, sa se lipeasca. La sfarsit, pudram galetele cu un pic de zahar vanilat. Sunt pufoase si moi.

Share