Romaneasca

Gaigana taraneasca

Nu avem nevoie de mult timp pentru un mic dejun sanatos si satios. De cate ori aveam ocazia, profitam de bunica mea si o rugam sa imi faca gaigana. Ea folosea fie sunca cruda, fie slaninuta, in functie de ce avea prin frigider. De fiecare data iesea grozav!

Se pregatesc toate ingredientele. Ouale se bat cu putina sare (nu multa, pentru ca si sunca, si branza sunt sarate). Sunca si ardeii se taie in felii sau in cubulete. Ceapa verde (eu am folosit o ceapa verde foarte mica) se taie in rondele.. Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline si se adauga sunca si ardeiul.. Cand sunca este prajita si crocanta, se adauga ceapa verde si se caleste si ea ap

Gaigana taraneasca


Portii

2

portii


Timp preparare

7

minute


Timp gatire

7

minute

Ingrediente

  • 3 buc ou

  • 50 gr sunca

  • 50 gr ardei gras

  • 30 gr branza

  • 1 buc ceapa verde

  • 1 dupa gust sare

  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Se pregatesc toate ingredientele. Ouale se bat cu putina sare (nu multa, pentru ca si sunca, si branza sunt sarate). Sunca si ardeii se taie in felii sau in cubulete. Ceapa verde (eu am folosit o ceapa verde foarte mica) se taie in rondele.
  • Intr-o tigaie, se pune putin ulei de masline si se adauga sunca si ardeiul.
  • Cand sunca este prajita si crocanta, se adauga ceapa verde si se caleste si ea aproximativ un minut.
  • Se adauga branza, iar cand aceasta incepe sa se topeasca, se toarna ouale batute peste.
  • Se amesteca tot, pana cand ouale sunt gatite.

Share