Deserturi

Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker

Punem in vasul multicookerului fusilli, apa si sarea, conectam aparatul la sursa de curent, setam din MENU programul STEW pentru 20 de minute, inchidem capacul si apasam butonul START.Intre timp pregatim restul ingredientelor: macinam nuca si o amestecam cu pesmetul si scortisoara, adaugam esenta de menta si zaharul si omogenizam.Punem stafidele la hidratat in putina apa cu putina esenta de menta.Cand programul s-a finalizat, scurgem pastele(nu prea mai ramane apa) si le trecem printr-un jet de apa rece. Cred ca nici nu era cazul sa le mai trecem prin jet, dar eu am tinut cont de vechiul obicei.Clatim vasul multicookerului, il stergem si adaugam uleiul.Setam programul FRY pentru 10 minute.Cand se incalzeste uleiul, adaugam ingredientele amestecate, stafidele scurse si amestecam continuu sa se caleasca toate uniform.Dupa expirarea timpului amestecam pastele cu celelalte ingrediente si servim.Pe cat de simpla este reteta, pe atat este de buna, o nebunie de arome!!

Se poate pune margarina in loc de ulei.

Pentru ca eu postesc in aceasta saptamana, m-am gandit la acest desert rapid si gustos, asa ca l-am preparat la multicooker.

Fusilli cu pesmet, nuci, stafide si scortisoara, la Multicooker

Ingrediente

  • 300 gr fusilli 250 gr nuca macinata 150 gr pesmet 5 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 1 lingurita esenta de menta 1 lingurita sare 400 ml apa 50 gr stafide 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  • Pentru ca eu postesc in aceasta saptamana, m-am gandit la acest desert rapid si gustos, asa ca l-am preparat la multicooker.

Share