Deserturi

Fursecuri spirala

Avem nevoie de doua vaseFaina o impartim egal in cele doua vase, la fel bicarbonatul, untul,zaharul (pudra de preferinta), sarea si zeama de lamaie. Intr-un vas punem coaja razuita de lamaie,iar in vasul al doilea cacao si dulceata de trandafir .Eu am optat pentru a folosi zahar pudra ca sa nu ramana cristale intregi, asa ca am rasnit zaharul brut pana a avut finetea dorita de mine.Framantam ingredientele din fiecare vas si le punem la frigider in folie pentru jumate de ora.Ungem cu ulei foarte putin masa de lucru si intindem separate cele doua bile de aluat . Apoi le punem una peste alta, rulam foile strans . Cu un cutit bine ascutit taiem rondele cam de 0.5 cm si asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.Coacem fursecurile la foc potrivit (180grade) cam 25 minute .Cand sunt reci le asezam intr-o cutie metalica si le punem la pastrat pana a doua zi.

adaugati aromele preferate : rom,scortisoara, vanilie etc

Aceasta este o reteta simpla de fursecuri aromate . Se pot folosi aromele dorite de voi . Eu am folosit lamaie si dulceata de trandafiri. Sunt mai bune daca stau cateva zile, dar la mine nu au apucat sa se fragezeasca .Va rog sa scuzati pozele pentru ca sunt facute cu aparatul stricat:D

Fursecuri spirala

Ingrediente

  • -300 gr faina -4 linguri zahar brut -150 gr unt sau margarina -20 gr cacao -coaja de la o lamaie si sucul de la ea -1 lingura dulceata de trandafiri -1/4 bicarbonat de sodiu -praf de sare

Mod de preparare

  • Aceasta este o reteta simpla de fursecuri aromate . Se pot folosi aromele dorite de voi . Eu am folosit lamaie si dulceata de trandafiri. Sunt mai bune daca stau cateva zile, dar la mine nu au apucat sa se fragezeasca .Va rog sa scuzati pozele pentru ca sunt facute cu aparatul stricat:D

Share