Deserturi

Fursecuri spirala

Intr-un castron cernem faina cu praful de copt si sarea. Din amestecul de faina punem deoparte 2 linguri.In alt castron amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, esenta de vanilie si cele 2 oua pana obtinem o spuma. Adaugam faina si amestecam pana la omogenizare. Se imparte aluatul in 2 parti egale. In unul adaugam cele 2 linguri de faina pastrate si framantam bine pana la omogeniza

Fursecuri spirala

Ingrediente

  • aprox.500 g faina 10 g praf de copt un praf de sare 2 oua 200 g unt 200 g zahar pudra esenta vanilie 2 linguri lapte 2 linguri cacao

Mod de preparare

  • Intr-un castron cernem faina cu praful de copt si sarea. Din amestecul de faina punem deoparte 2 linguri.In alt castron amestecam untul la temperatura camerei cu zaharul pudra, esenta de vanilie si cele 2 oua pana obtinem o spuma. Adaugam faina si amestecam pana la omogenizare. Se imparte aluatul in 2 parti egale. In unul adaugam cele 2 linguri de faina pastrate si framantam bine pana la omogenizare. Aluatul rezultat trebuie sa fie tare, daca este nevoie se mai adauga faina. Daca se mai adauga, trebuie sa masurati, pentru ca mai trebuie adaugata si in aluatul cu cacao. Cele 2 linguri de faina pastrate sunt echivalentul a celor 2 cu cacao. In cel de-al doilea adaugam 2 linguri cu lapte si 2 linguri cacao, iar daca ati adaugat faina in plus fata de cele 2 linguri in primul aluat, se adauga si in acesta din urma.Se amesteca pana la omogenizare. Aluaturile se pun in folii alimentare si se dau la rece pentru minim 30 minute. Se va intinde unul din aluaturi, pe o hartie pergament – pentru o manuire mai usoara la asamblare. Am obtinut o foaie de aprox. 35×35 cm. Se va intinde si cel de-a doilea aluat tot pe hartie pergament de aceleasi dimensiuni ca si primul. Se suprapun aluaturile cu atentie si se formeaza un sul. Se taie cu un cutit incins la foc in rondele de 1/2 cm. Se aseaza in tavi tapetate cu hartie pergament si se coc la 180 grade C pentru aproximativ 15 minute. Se lasa la racit in tava. Pofta buna!

Share