Deserturi

Fursecuri “limbi de pisica”

Fragede si delicate, pentru a servi alaturi de ele o cana de ceai!

Se mixeaza 200 gr de unt moale cu 200 gr de zahar pudra, turnat treptat, apoi se adauga, pe rand, cate un galbenus, 5 gr de esenta de rom si faina turnata in ploaie, cate putin.. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sub forma de bastonase, lungi de 2-3 cm, turnate cu un pos, care se coc la foc iute, circa 15 minute, pana se rumenesc usor.. Crema se prepara mixand 150 g

Fursecuri "limbi de pisica"


Portii

10

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 350 gr unt

  • 300 gr zahar pudra

  • 3 buc galbenus de ou

  • 300 gr faina

  • 10 gr esenta de rom

  • 2 linguri cacao

  • 150 gr bomboane decorative

Mod de preparare

  • Se mixeaza 200 gr de unt moale cu 200 gr de zahar pudra, turnat treptat, apoi se adauga, pe rand, cate un galbenus, 5 gr de esenta de rom si faina turnata in ploaie, cate putin.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sub forma de bastonase, lungi de 2-3 cm, turnate cu un pos, care se coc la foc iute, circa 15 minute, pana se rumenesc usor.
  • Crema se prepara mixand 150 gr de unt cu zaharul pudra, esenta si cacaua, pana devine o crema omogena prin care vom trece capetele fiecarui fursec, apoi il dam prin bombonele pentru decor.

Share