Deserturi

Fursecuri fragede cu unt si stafide

O reteta de fursecuri delicioasa, pe care sigur o vei memora!

Punem untul (trebuie sa folosim un unt foarte gras, de 82% grasime) intr-un castron potrivit de mare si peste el adaugam zaharul si mixam un minut, doar cat sa omogenizam ingredientele. Nu urmarim sa dizolvam zaharul. Apoi adaugam pe rand ouale (trebuie sa cantareasca 100 gr amandoua) si mixam bine de fiecare data, pana se incorporeaza complet.. Cu ajutorul unei spatule, vom incorpora faina. Daca

Fursecuri fragede cu unt si stafide


Portii

6

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 100 gr unt

  • 100 gr zahar

  • 2 buc ou

  • 100 gr faina alba

  • 100 gr stafide brune

Mod de preparare

  • Punem untul (trebuie sa folosim un unt foarte gras, de 82% grasime) intr-un castron potrivit de mare si peste el adaugam zaharul si mixam un minut, doar cat sa omogenizam ingredientele. Nu urmarim sa dizolvam zaharul. Apoi adaugam pe rand ouale (trebuie sa cantareasca 100 gr amandoua) si mixam bine de fiecare data, pana se incorporeaza complet.
  • Cu ajutorul unei spatule, vom incorpora faina. Daca ati avut cumva oua mai mari, este posibil sa mai fie nevoie de inca 20 de grame de faina. Incorporam si stafidele.
  • Lasam aluatul sa se odihneasca 20 de minute la frigider, ca sa se mai intareasca putin si sa putem lucra mai usor cu el.
  • Apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, facem gramajoare de aluat, nu mai mari de 20 de grame, pentru ca se intind foarte mult. Vom obtine cam 2 tavi a cate 12 fursecuri.
  • Se coc aproximativ 15 minute la 170°C, dar cum fiecare cuptor e diferit, este bine sa stati cu ochii pe ele. Fursecurile sunt gata atunci cand s-au maronit pe margine, dar centrul este inca alb si moale. Ele se vor intari dupa ce se racesc. Pofta buna!

Share