Arabeasca

Fursecuri cu unt si mahlab

Fursecuri fragede cu arome orientale.

Cernem faina tip 550 impreuna cu zaharul pudra, mahlabul si sarea. Transferam ingredientele uscate in bolul robotului de bucatarie.. Incorporam untul rece, taiat in cubulete, cu functia "Pulse" a robotului, pana cand obtinem o textura nisipoasa. Adaugam galbenusul, apa si le incorporam in amestecul de faina si unt. In momentul in care aluatul se aduna, oprim robotul. Impachetam aluatul i

Fursecuri cu unt si mahlab


Portii

40

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 300 gr faina alba

  • 90 gr zahar pudra

  • 0.25 lingurita sare

  • 200 gr unt

  • 1 lingurita mahlab pudra

  • 1 buc galbenus de ou

  • 20 ml apa

Mod de preparare

  • Cernem faina tip 550 impreuna cu zaharul pudra, mahlabul si sarea. Transferam ingredientele uscate in bolul robotului de bucatarie.
  • Incorporam untul rece, taiat in cubulete, cu functia "Pulse" a robotului, pana cand obtinem o textura nisipoasa. Adaugam galbenusul, apa si le incorporam in amestecul de faina si unt. In momentul in care aluatul se aduna, oprim robotul. Impachetam aluatul in folie alimentara si il lasam la rece pentru o ora.
  • Incalzim cuptorul la 170°C si pregatim o tava cu hartie de copt.
  • Intindem aluatul pe masa presarata cu putina faina, la o grosime de aproximativ 4 mm. Stantam aluatul si apoi il decupam dupa preferinta.
  • Transferam fursecurile pe tava si le coacem timp de 12-14 minute, pana cand marginile incep sa se rumeneasca.

Share