Retete de prajituri

Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic

am vazut aceste fursecuri ( tare imbietoare!!) la Rocsi cu ceva timp in urma.
http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-unt-si-cocos-43414.html
Mi-am notat reteta, am mai modificat foarte putin la ea si am pregatit niste fursecuri aromate…. Sa-mi spuneti cu ce le serviti daca treceti pe la mine: ceai, lapte sau cafea?

Maruntim fisticul si semintele de floarea soarelui la robot.

Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de copt si toate mirodeniile.

Adaugam fisticul si semintele maruntite, apoi nuca de cocos.

Mixam in continuare la viteza mare si incorporam atat laptele cat si faina.

La final vom obtine un aluat moale,pe care-l vom lua cu lingura si vom umple pistolul d

Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic


Portii

6

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 2 galbenusuri

  • 100 gr. zahar pudra

  • 250 gr unt sau margarina

  • 30 gr. nuca de cocos

  • 50 gr. fistic

  • 50 gr. seminte de floarea soarelui decojite dar neprajite

  • 150 ml lapte

  • 300 gr faina

  • 1 praf de sare

  • 1/2 plic praf de copt

  • 1 fiola estenta de lamaie

  • 2 pliculete zahar vanilat

  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

Mod de preparare

  • Maruntim fisticul si semintele de floarea soarelui la robot.

    Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de copt si toate mirodeniile.

    Adaugam fisticul si semintele maruntite, apoi nuca de cocos.

    Mixam in continuare la viteza mare si incorporam atat laptele cat si faina.

    La final vom obtine un aluat moale,pe care-l vom lua cu lingura si vom umple pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile noastre in forma de bezea.

    Se dau la cuptor, la temperatura moderata si cand sunt aurii le trecem direct intr-o punga in care am pus zaharul pudra, ele fiind fierbinti,zaharul se lipeste de ele.

    Le scatem pe un platou si servim.

    Pofta buna!

     

Share