Retete de prajituri

Fursecuri cu scorţişoară

1. Se freacă spumă mierea cu zahărul şi ouăle, apoi se adaugă scorţişoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie şi sarea. Se amestecă bine, apoi se adaugă făină atât cât să se obţină un aluat de consistenţă potrivit de moale. Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă 15-20 de minute.. 2. Se întinde apoi o foaie groasă, cam de 1/2 cm şi se decupe

Fursecuri cu scorţişoară


Timp preparare

120

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 100 g miere

  • 2 ouă

  • 3 linguri ulei

  • 30 g zahăr pudră

  • 1 lingura praf de scorţişoară

  • 1 vârf de cuţit de sare

  • 1/2 lingurita bicarbonat

  • zeamă de lămâie

  • zahăr vanilat

  • făină cât cuprinde

Mod de preparare

  • 1. Se freacă spumă mierea cu zahărul şi ouăle, apoi se adaugă scorţişoara, uleiul, bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie şi sarea. Se amestecă bine, apoi se adaugă făină atât cât să se obţină un aluat de consistenţă potrivit de moale. Se acoperă aluatul cu un şervet şi se lasă 15-20 de minute.
  • 2. Se întinde apoi o foaie groasă, cam de 1/2 cm şi se decupează din ea forme diferite, după bunul plac. Se aşază fursecurile în tava de copt unsă în prealabil cu ulei. Se coc la foc potrivit, 15-20 de minute. Cât sunt încă fierbinţi, se pudrează cu zahăr vanilat.

Share