Deserturi

Fursecuri cu Nutella

Fursecuri fragede cu unt si crema Nutella.

Se pune untul moale intr-un bol, se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca cu o spatula, pana seamana cu o crema. Se adauga faina si migdalele macinate. Amestecam pana cand incepe sa se formeze un aluat.. Aluatul nu se mai amesteca cu spatula, ci se framanta cu mana pana devine suplu, elastic si nelipicios. Se pune pe o folie de plastic si se da la frigider timp de 30 de min

Fursecuri cu Nutella


Portii

25

portii


Timp preparare

22

minute


Timp gatire

22

minute

Ingrediente

  • 200 gr crema Nutella

  • 140 gr faina

  • 120 gr unt

  • 60 gr migdale

  • 40 gr zahar pudra

  • 1 lingurita esenta de vanilie

  • 1 varf de cutit sare

Mod de preparare

  • Se pune untul moale intr-un bol, se adauga zaharul pudra, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca cu o spatula, pana seamana cu o crema. Se adauga faina si migdalele macinate. Amestecam pana cand incepe sa se formeze un aluat.
  • Aluatul nu se mai amesteca cu spatula, ci se framanta cu mana pana devine suplu, elastic si nelipicios. Se pune pe o folie de plastic si se da la frigider timp de 30 de minute.
  • Cand s-a intarit aluatul, il scoatem din plastic, rupem bucati din el si formam semilune. Le punem in tava si le coacem timp de 15 minute la 170°C. Le lasam sa se raceasca.
  • Punem un bol cu apa fierbinte pe masa, in care scufundam un alt bol cu nutella si amestecam pana devine lichida.
  • Scufundam un fursec pe jumatate in nutella si-l scoatem pe un gratar sa se scurga. Continuam pana ce terminam toate fursecurile.

Share