Dulciuri

Fursecuri cu nuca si zahar tos

Untul (margarina), se amesteca cu: 2 oua, praf de copt, un praf de sare, 3 linguri pasta de macese, nuca macinata, zahar si smantana. Adaugam faina proaspat cernuta si obtinem un aluat elastic din care vom rupe bucatele si vom forma cu mainile bilute dupa marimea dorita.

Intr-un bol amestecam zaharul tos cu nuca macinata si tavalim bilutele prin acest amestec pentru a le decora.

Fursecuri cu nuca si zahar tos


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Aluat:

  • cca 600 gr. faina alba

  • 150 gr. nuca macinata

  • 150 gr zahar tos

  • 1/2 plic praf de copt

  • un praf de sare

  • 3 linguri pasta de macese

  • 2 oua

  • 200 gr. smantana

  • 250 gr. unt sau margarina la temperatura camerei

  • Pentru decor:

  • 100 gr. zahar tos

  • 100 gr. nuca macinata

Mod de preparare

  • Untul (margarina), se amesteca cu: 2 oua, praf de copt, un praf de sare, 3 linguri pasta de macese, nuca macinata, zahar si smantana. Adaugam faina proaspat cernuta si obtinem un aluat elastic din care vom rupe bucatele si vom forma cu mainile bilute dupa marimea dorita.

    Intr-un bol amestecam zaharul tos cu nuca macinata si tavalim bilutele prin acest amestec pentru a le decora.

    Asezam bilutele in tava tapetata cu hartie de copt, le dam la cuptor (pe care am avut grija sa-l incingem in prealabil) pentru cca 15-20 min (180-200 grade).

    Le scoatem din cuptor, le lasam la racorit si servim.

    Pofta buna!

     

     

Share