Deserturi

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Margarina se lasa la temperatura camerei apoi se spumeaza cu zaharul si esentele.Se adauga si galbenusul de ou si se amesteca bine. Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt ( cam 200g faina). Se adauga nuca si ciocolata, se amesteca, apoi se adauga faina si se omogenizeaza bine.Aluatul va fi destul de moale, se mai poate adauga faina dar consistenta sa ramane moale, va necesita ceva faina si la modelat. Lasam compozitia la rece apoi pe masa de lucru infainata bine intindem aluatul in foaie de jumatate de cm,si decupam fursecurile cu formele dorite. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos. Dupa ce se racoresc putin le putem pudra cu zahar amestecat cu un praf de nucsoara.Craciun fericit!

Foarte gustoase si se potrivesc bine in perioada sarbatorilor de iarna!

Fursecuri cu nuca si ciocolata

Ingrediente

  • un ou 250 g margarina Rama maestro 200 g zahar esenta de vanilie esenta de migdale faina cat cuprinde 50 g ciocolata simpla( eu nu am avut decat cu alune) doua maini de nuca macinata jumate plic praf de copt un praf de nucsoara

Mod de preparare

  • Foarte gustoase si se potrivesc bine in perioada sarbatorilor de iarna!

Share