Dulciuri

Fursecuri cu lamaie

Nu se putea sa nu le fac si eu…sunt fragede, aromate si imi place ca se fac usor. Eu le-am preluat de la Ina, dar reteta cred ca este a lui Timea….multumesc fete dragi!>:D

Margarina, moale de la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga coaja de la 1 lamaie, spalata bine in prealabil,esenta de lamaie, se mixeaza, se adauga si putin din zeama de lamaie si se mai mixeaza putin, doar cat sa se amestece ingredientele. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga in m

Fursecuri cu lamaie


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 250 gr rama mit butter

  • 180 gr zahar praf cu aroma de vanilie

  • 2 oua

  • coaja rasa de la 1 lamaie

  • zeama de la 1 lamaie

  • 1/2 fiola esenta de lamaie(pentru un gust mai intens)

  • 450-500 gr faina(mie mi-a intrat 500 gr faina)

  • 1 plic praf de copt

  • 1 praf de sare

  • pentru pudrat:

  • 100-150 gr zahar pudra cu aroma de vanilie

Mod de preparare

  • Margarina, moale de la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul. Se adauga treptat cate un ou si se mixeaza dupa fiecare pana la incorporare. Se adauga coaja de la 1 lamaie, spalata bine in prealabil,esenta de lamaie, se mixeaza, se adauga si putin din zeama de lamaie si se mai mixeaza putin, doar cat sa se amestece ingredientele. Se amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga in mai multe transe la amestecul de unt, concomitent cu sucul de lamaie, pana terminam si faina si sucul de lamaie. Mie mi-au intrat 500 gr faina, depinde de cat de mari sunt ouale si lamaia… Compozitia astfel obtinuta se da la rece pentru 2-3 ore. 

    Puneti zahar pudra intr-o farfurie intinsa, luati cate o lingurita de aluat(va ajutati de 2 lingurite aici) o treceti prin zahar pudra, formati bilute de marime potrivita, le pudrati bine cu zahar pudra si le puneti in tava tapetata cu hartie de copt. Le dati la cuptorul incins la 180 grade pentru 10-13 minute. Se lasa sa se raceasca si se pastreaza in recipiente de metal cu capac.

    Sa va fie de folos!!

Share