Peste & Fructe de mare

Fructe de mare cu sos de vin alb

Cine spune ca fructele de mare nu pot fi de succes? Dar va trebuie vreo 2-3 ore, pentru ca acestea sa se dezghete corect.

Este foarte important sa dezghetati si sa scurgeti bine fructele de mare. Puneti-le intr-o sita, bagatle sub jetul de apa si lasati-le 2-3 ore sa se dezghete. Spalati-le din nou si scurgeti-le bine, altfel obtineti o ciorba fara gust.. Incalziti o oala cu capac, pe foc mic. Adaugati untul si putin ulei. Caliti toate legumele tocate si ierburile aromatice vreo 5 minute. Cresteti putin focul si adau

Fructe de mare cu sos de vin alb


Portii

2

portii


Timp preparare

75

minute


Timp gatire

75

minute

Ingrediente

  • 2 kg fructe de mare

  • 1 buc telina apio

  • 5 catei usturoi

  • 4 felii ghimbir

  • 1 lingura unt

  • 50 ml vin alb sec

  • dupa gust sare de mare

  • dupa gust rozmarin

  • dupa gust patrunjel proaspat tocat

  • dupa gust piper

  • dupa gust ulei de masline

  • dupa gust cimbru

  • dupa gust salvie

Mod de preparare

  • Este foarte important sa dezghetati si sa scurgeti bine fructele de mare. Puneti-le intr-o sita, bagatle sub jetul de apa si lasati-le 2-3 ore sa se dezghete. Spalati-le din nou si scurgeti-le bine, altfel obtineti o ciorba fara gust.
  • Incalziti o oala cu capac, pe foc mic. Adaugati untul si putin ulei. Caliti toate legumele tocate si ierburile aromatice vreo 5 minute. Cresteti putin focul si adaugati vinul. Lasati sa se evapore si adaugati fructele de mare. Asezonati cu sare de mare si piper, amestecati si lasati pe foc, cu capac, vreo 5 minute. Amestecati, mai lasati 2-3 minute si luati de pe foc. Asezati frumos in farfurie, presarati putin patrunjel tocat si stropiti cu ulei de masline.

Share