Bucatarie internationala

Friptura mediteraneana de vitel – By Emile Henry

O friptura frageda si aromata care va satisface si cele mai mari pretentii ale musafirilor.

Preincalzeste cuptorul la 220°C/treapta 7 in cazul cuptoarelor pe gaz.. Unge carnea cu jumatate de catel de usturoi.. Amesteca mustarul cu mierea si cu coaja rasa de portocala.. Asezoneaza carnea cu sare si cu piper si intinde amestecul de mai sus peste ea.. Toaca ceapa, ardeiul si restul usturoiului.. Taie rosiile in cuburi mici.. Pune carnea pe baza vasului pentru gatit pasare si aranjeaza legu

Friptura mediteraneana de vitel – By Emile Henry


Portii

5

portii


Timp preparare

52

minute


Timp gatire

52

minute

Ingrediente

  • 1 kg spata de vitel

  • 250 ml vin alb sec

  • 2 buc rosie

  • 2 catei usturoi

  • 1 buc ardei rosu

  • 1 buc ceapa

  • 1 lingura mustar

  • 1 lingura miere de acacia

  • 1 lingurita coaja rasa de portocala

  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper macinat

Mod de preparare

  • Preincalzeste cuptorul la 220°C/treapta 7 in cazul cuptoarelor pe gaz.
  • Unge carnea cu jumatate de catel de usturoi.
  • Amesteca mustarul cu mierea si cu coaja rasa de portocala.
  • Asezoneaza carnea cu sare si cu piper si intinde amestecul de mai sus peste ea.
  • Toaca ceapa, ardeiul si restul usturoiului.
  • Taie rosiile in cuburi mici.
  • Pune carnea pe baza vasului pentru gatit pasare si aranjeaza legumele armonios in jurul ei.
  • Toarna vinul alb sec pe baza vasului, fara sa il torni pe carne.
  • Pune capacul vasului pentru gatit pasare si gateste timp de o ora si 30 de minute la 220°C/treapta 7 in cazul cuptoarelor pe gaz.

Share