Diverse

Friptura din carne tocata cu glazura de mustar

Friptura frageda cu o glazura dulce-acrisoara, care adauga un plus de aroma carnii.

Incingem uleiul intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt timp de 7-8 minute, pana se caramelizeaza usor, apoi adaugam usturoiul tocat marunt, 0.25 lingurita de sare si gatim pentru inca 30 de secunde. Lasam deoparte.. Incalzim cuptorul la 165-170°C si pregatim tava pentru friptura.. Intr-un bol, combinam carnea de porc, carnea de vita, restul de sare, piperul, boiaua, laptele batut, oul batut,

Friptura din carne tocata cu glazura de mustar


Portii

6

portii


Timp preparare

57

minute


Timp gatire

57

minute

Ingrediente

  • 450 gr carne tocata de porc

  • 450 gr carne tocata de vita

  • 60 gr pesmet panko

  • 1 buc ceapa alba

  • 2 catei usturoi

  • 2.5 lingurite sare

  • 1 lingurita piper

  • 150 ml lapte batut

  • 1 buc ou

  • 1 lingura sos Worcestshire

  • 0.5 lingura sos Sriracha

  • 1 lingurita boia dulce

  • 0.5 lingurita cimbru uscat

  • 0.25 cana zahar brun

  • 1 lingura mustar Dijon

  • 1 lingurita otet de orez negru

  • 1 lingura ulei de samburi struguri

Mod de preparare

  • Incingem uleiul intr-o tigaie si calim ceapa tocata marunt timp de 7-8 minute, pana se caramelizeaza usor, apoi adaugam usturoiul tocat marunt, 0.25 lingurita de sare si gatim pentru inca 30 de secunde. Lasam deoparte.
  • Incalzim cuptorul la 165-170°C si pregatim tava pentru friptura.
  • Intr-un bol, combinam carnea de porc, carnea de vita, restul de sare, piperul, boiaua, laptele batut, oul batut, pesmetul, cimbrul si sosurile Worcestershire si sriracha. Adaugam ceapa si usturoiul calite si omogenizam toate ingredientele.
  • Asezam carnea in tava si o coacem timp de 45 de minute.
  • Intre timp pregatim glazura: combinam zaharul brun cu mustarul si otetul.
  • La finalul celor 45 de minute, scoatem tava din cuptor si ungem carnea cu glazura de la pasul 5. Introducem din nou tava in cuptor si continuam sa gatim pentru inca 30 de minute sau pana cand termometrul de carne indica 80°C.
  • Cand friptura este gata, o scoatem din tava, o lasam sa se raceasca putin si o feliem.

Share